2017. augusztus 10., csütörtök

Tiszai kitérő - avagy amikor cigarettacsempésznek néztek

Kicsit elmaradoztam a posztokkal, hiába, tombol a nyár. A Touratech Travel Event után nem nagyon motorozgattam, abban a negyven fokos átlaghőmérsékletben örültem, ha nem halok meg a ventillátor előtt, nemhogy még beöltözzek.

Aztán múlt szombattal kezdődően a tiszára tettük át a családi székhelyet öt napra, egy kis evezés, szénné égés, megázás, ágyról lelógó lábbal alvás, lódarázsfészekkel harcolás kedvéért.

Természetesen a ládázás ott sem maradhatott - volna - el, de sikerült sajnos olyan helyre kerülni induláshoz, ahol nyitvatartás, vihar vagy egyéb megakadályozta, hogy minden ládát felszedjek, pedig volt sok ígéretes.

Fenti körülmények miatt azonban összesen hármat sikerült végül begyűjteni, fotózni pedig egyiknél sem tudtam értelmesen, úgyhogy ez egy elég béna poszt lesz.

Mindhárom láda gyakorlatilag drive-in cache, bár az első igényel némi kommandós kiképzést.

Az első láda a Túr szabályozásakor épült zsilipnél, a "Kisbukónál" található. Nagyjából 20 méterre a ládától le lehet parkolni, de ez nem teszi könnyebbé a megtalálást - a rejtés elég trükkös, ráadásul az ún. "sűrű sötét susnya" kellős közepén található.
Érdemes ezzel együtt egy hosszabb pihenőt tartani itt alkalomadtán, a gát túloldalán az Öreg- és az Új-Túr találkozásánál egy igazi piknikező helyet találhatunk, fürdési lehetőséggel.

A láda oldala: http://geocaching.hu/caches.geo?id=4608

A második láda a milotai diónak állít emléket, Milotán, egészen a Tisza partján található a láda, szintén egész susnyás területen. Ennek ellenére a parkolás nagyjából öt méterre a ládától lehetséges. Csak vigyázzatok, nehogy a vízbe hajtsatok, magas a partoldal. :)

Már elég sötét volt innen visszafelé. A volvo a B oszloptól hátrafelé vaksötétre van fóliázva. Talán ezen körülmények összejátszása nyomán még a ládától alig 100 méterre megállított egy rendőrautó, majd rögvest a rakteret akarta kinyittatni - hátha ott is van egy láda, csak nem ajándékokkal, hanem ukrán csempészcigivel :D

A láda oldala: http://geocaching.hu/caches.geo?id=798

A harmadik láda már éjjeli vaksötétes keresés eredménye. Tiszacsécsén Móricz Zsigmond gyerekkori lakóhelyéből csináltak Móricz-emlékházat. Ez a láda csak virtuális, sajnos a fő jelszót nem találtuk, a megoldást a pótjelszó szállította, de telefon fényénél megtalálni ez is elég kalandosnak bizonyult.

Érdemes napközben érkezni, és a házat magát is megnézni.

A láda oldala: http://geocaching.hu/caches.geo?id=1899

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése